Водійське посвідчення тепер можна замовити через "Дію"

Водійське посвідчення тепер можна замовити через

Відтепер водійське посвідчення із сервісного центру Міністерства внутрішніх справ можна замовити з доставкою через застосунок "Дія". Про це повідомила пресслужба "Дії" та очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як зазначається, замовити доставку посвідчення водія можна через відділення Укрпошти чи кур’єром на будь-яку необхідну адресу.

Така послуга доступна для тих, хто бажає замінити посвідчення, тобто у випадках, якщо особа змінила прізвище, потрібно замовити пластик, адже планує виїхати за кордон, втратила водійське, отримала тимчасове посвідчення на два роки і хоче замінити його на постійне.

Для того, аби подати заявку на заміну посвідчення в "Дії", потрібно:

  • авторизуватися в застосунку;
  • перейти до меню Послуги "Заміна посвідчення водія" або натиснути на значок контекстного меню на цифровому водійському і вибрати "Замінити посвідчення";
  • зазначте причину заміни документа, тип посвідчення, спосіб доставки, укажіть контактні дані та підпишіть заяву.

Протягом 10 хвилин особа має оплатити послугу, а в інакшому випадку заява анулюється.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ пояснили, де українці за кордоном можуть обміняти посвідчення водія. За даними відомства, обмін водійського посвідчення доступний у центрах ДП "Документ".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міністерство цифрової трансформації України запустило онлайн-інструмент для перевірки рівня кіберграмотності громадян. Як зазначається, це тест був розроблений спеціально для того, аби мати змогу перевірити свій рівень розуміння правил безпечної поведінки в мережі. Туди включені 15 питань на п'ять тем.

Головне