Вночі сили ППО відбили атаку дронів на Одещині: скільки БПЛА збили

Вночі сили ППО відбили атаку дронів на Одещині: скільки БПЛА збили

Під час атаки на Одещину сили оборони успішно збили 11 дронів Shahed-131/136, більшість з яких впали в Чорне море.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

За їх даними, безпілотники атакували з акваторії Чорного моря на надзвичайно малій висоті. Внаслідок збиття дронів перед досягненням узбережжя виникли уламки та вибухова хвиля, які призвели до пошкоджень багатоквартирних будинків, магазинів і приватних автомобілів у Приморському районі Одеси.

Атака призвела до поранення трьох осіб, серед яких жінка 1955 року народження та дівчина 1995 року народження. Унаслідок атаки виникла пожежа в одному з багатоквартирних будинків, і декілька автомобілів було знищено вогнем. З пошкодженого будинку евакуйовано 130 цивільних осіб, а посеред вулиці утворилася вирва.

Атака дронів на південну частину України тривала практично три години, і повітряну тривогу в Одеській області оголосили о 1:22, відбій призначили о 2:13.

Як повідомили у Силах оборони Півдня, по 1 дрону також знищено на Миколаївщині і Кіровоградщині.

Варто нагадати, що ввечері 16 січня окупанти вдарили двома ракетами С-300 по Харкову. У результаті близько 20 багатоквартирних житлових будинків отримали пошкодження, ще 17 осіб постраждали.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЗСУ за добу знищили ще 730 окупантів і 24 одиниці автомобільної техніки. Загалом протягом повномасштабного вторгнення армія рф втратила 372 820 солдатів.

Головне