Вночі росіяни застосували складну тактику змішаних атак, - Гуменюк

Вночі росіяни застосували складну тактику змішаних атак, - Гуменюк

Під час обстрілу України цієї ночі російські окупанти використовували складну тактику, що включала дуже різноманітні атаки. Росіяни вперше одночасно використали крилаті ракети та керовані авіаційні бомби.

Про це повідомила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

Відзначено, що раніше українські військові не спостерігали одночасний пуск крилатих ракет і авіабомб. Зараз, за її словами, спостерігається активізація тактичної авіації, використання ракетних комплексів наземного базування і сумісні пуски ракет із керованими авіаційними бомбами.

"Це однозначно намагання ворогом завдати ракетного удару максимально ефективно для себе, оскільки знають, що по КАБах працювати ми не можемо", - відзначила вона.

Зокрема, за даними Гуменюк, цього ночі використовувалася складна тактика з дуже різноманітними атаками, коли з одного боку тактична авіація та керовані авіабомби обстрілювали фронтові території, а з іншого боку застосовувалися крилаті ракети типу Х-59 для об'єктів на більш віддалених територіях другого ешелону підготовки. Мова йде про Кривий Ріг і Миколаївську область. Також використовувалися ударні безпілотники.

Практично всі ці атаки відбувалися одночасно з метою виснаження протиповітряної оборони та досягнення максимального результату, додала Гуменюк.  Вона констатувала, що ворог, очевидно, акцентує основний обстріл на повітряних атаках.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США ввели санкції проти китайських компаній за розповсюдження балістичних ракет.

Головне