США ввели санкції проти китайських компаній за розповсюдження балістичних ракет

США ввели санкції проти китайських компаній за розповсюдження балістичних ракет

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти організацій, які сприяють розповсюдженню балістичних ракет, оскільки діяльність деяких мереж закупівель викликає серйозну турботу.

За інформацією Міністерства оборони США, країна ідентифікувала три організації, які розташовані в Китаї та беруть участь у постачанні ракетного обладнання для пакистанської програми балістичних ракет.

Мова йде про: General Technology Limited, Beijing Luo Luo Technology Development Co Ltd. і Changzhou Utek Composite Company Ltd.

Пентагон наголошує, що ці організації підпадають під санкції через їхню участь в діяльності або операціях, що значно сприяють поширенню зброї масового знищення або засобів для її доставки.

Зокрема, компанія General Technology Limited постачала матеріали для з'єднання компонентів у ракетних двигунах балістичних ракет і камерах згоряння. Beijing Luo Luo Technology Development Co Ltd. відповідала за постачання частин та обладнання, яке може використовуватися в виробництві твердопаливних ракетних двигунів. За даними Пентагону, Changzhou Utek Composite Company Ltd. постачала різні матеріали, включаючи скловолокно D-glass, кварцову тканину та тканину з високим вмістом кремнезему, які використовуються в ракетних системах.

У заяві Міністерства оборони США також зазначено, що ці дії свідчать про намір Сполучених Штатів продовжувати протидіяти розповсюдженню зброї масового знищення, засобів доставки та відповідних закупівель, які хвилюють світове співтовариство, незалежно від місця їхньої проведення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти вдарили по Кривому Рогу ракетами.

Головне