Внаслідок російських обстрілів по Нікопольщині є постраждалий

Внаслідок російських обстрілів по Нікопольщині є постраждалий

Російські війська 26 липня не припиняли артилерійські обстріли та атаки дронами-камікадзе по цивільній інфраструктурі на Нікопольщині. 

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Обстріли торкнулися Нікополя, Мирівської, Червоногригорівської та Покровської сільських територіальних громад.

Близько 16:00 ворожі снаряди влучили в приватні будинки в райцентрі Нікополь, внаслідок чого 75-річний чоловік отримав осколкові поранення на своєму подвірʼї. Рятувальники евакуювали потерпілого і передали лікарям. 

Правоохоронці зафіксували пошкодження понад десятка осель, господарських споруд, гаражів, адміністративної будівлі, авто, парканів, газогонів та ліній електропостачання. Обстріли спричинили значні пошкодження дахів, стель, стін, фасадів та вікон, а також серйозні пошкодження майна.

Уповноваженим органом досудового розслідування відкрито кримінальне провадження за статтею 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Вранці 27 липня агресор знову атакував Нікопольщину. На даний момент слідчо-оперативні групи правоохоронців з'ясовують наслідки нових ударів.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти продовжують обстрілювати населені пункти Херсонщини, в тому числі обласний центр. Минулої доби від ворожих обстрілів одна людина загинула та шість людей отримали поранення, пошкоджено житлові будинки, об'єкти критичної інфраструктури та транспорт.

Головне