Внаслідок російських атак на Херсонщині є загиблі та поранені: поліція фіксує наслідки

Внаслідок російських атак на Херсонщині є загиблі та поранені: поліція фіксує наслідки

Минулої доби російська армія атакувала мирне населення деокупованих громад Бериславського та Херсонського районів, завдавши ударів з артилерії, мінометів, авіації та БпЛА. В результаті пошкоджено 50 об’єктів, загинуло дві людини та сім отримали поранення.

Про це повідомляє Національна  поліція України. 

Впродовж доби країна-агресор здійснила масштабні обстріли деокупованих територій Бериславського та Херсонського районів, використовуючи артилерію, міномети, авіацію та безпілотники. Під вогнем опинилися Херсон, Садове, Антонівка, Станіслав, Придніпровське, Понятівка, Велетенське, Томина Балка, Берислав, Новорайськ, Степне, Урожайне, Новоберислав, Зміївка, Дудчани та Архангельське.

Внаслідок атак на правобережжі було пошкоджено 50 об’єктів, серед яких 37 приватних та два багатоповерхових будинки, сім транспортних засобів, серед яких службовий автомобіль поліції та маршрутний автобус, заклад охорони здоров’я, об’єкт критичної інфраструктури, магазин та дошкільний навчальний заклад.

У нічний час російська артилерія обстріляла передмістя Херсону – Антонівку, пошкодивши три приватні будинки, багатоповерхівку та автомобіль. Вдень окупанти завдали ударів з мінометів та атакували громадський транспорт з БпЛА. Внаслідок вибуху постраждав 47-річний водій автобуса, який отримав мінно-вибухову травму та осколкове поранення. Пошкоджень зазнали десять приватних будинків та дошкільний навчальний заклад.

У Дніпровському районі Херсона артилерійським вогнем пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури та багатоквартирний будинок. Вдень російські війська скидали вибухівку з дронів, атакуючи місцеве населення. По обіді БпЛА атакували цивільний автомобіль, внаслідок чого 60-річний водій помер у лікарні від важких поранень. Ввечері через скидання ворожого боєприпасу постраждав 32-річний чоловік, у якого діагностовано мінно-вибухову травму, контузію та гостру реакцію на стрес. Також постраждали три цивільних автомобілі, один службовий автомобіль поліції та приватний будинок.

Артилерійський обстріл Томиній Балки пошкодив чотири приватні будинки без жертв серед місцевих мешканців. У Бериславі внаслідок скидання вибухівки з БпЛА постраждав 48-річний чоловік, він отримав мінно-вибуховою травму, контузію та уламковими поранення.

Станіслав зазнав комбінованого обстрілу з артилерії та скидання вибухівки з БпЛА. Внаслідок цього постраждала 57-річна жінка, яка отримала вибухову та черепно-мозкову травму. Також пошкоджено два приватні будинки.

Велетенське постраждало від артилерійського обстрілу, внаслідок чого 66-річна жінка отримала черепно-мозкову травму та струс головного мозку. Ввечері Понятівка зазнала артилерійської атаки, в результаті якої загинув 55-річний чоловік, а його 52-річну дружину госпіталізували з численними пораненнями.

Російська авіація завдала ударів 11 керованими бомбами по населених пунктах Бериславського району. У Новорайську п’ять авіабомб зруйнували заклад охорони здоров’я та пошкодили 14 приватних будинків. В Степному через авіаційний обстріл поранення отримала 72-річна жінка, в неї вибухова травма та численні осколкові поранення обличчя. В Урожайному армія рф повторно атакувала заклад культури та приватний будинок.

На місцях атак працюють поліцейські, рятувальники та медики, які збирають речові докази, ліквідовують наслідки обстрілів та надають допомогу постраждалим.

Поліція зареєструвала 263 заяви про кримінальні правопорушення та інші події, відкривши дев’ять проваджень за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Як писали “Ми-Україна” раніше, протягом доби російська армія завдала 2 798 ударів по лінії фронту та житловим районам на Донеччині, пошкодивши 19 цивільних об’єктів, внаслідок чого одна людина загинула та троє отримали поранення.

Головне