Внаслідок пожежі на Харківщині загинуло три людини

Внаслідок пожежі на Харківщині загинуло три людини

Внаслідок пожежі у багатоквартирному будинку у Харківській області у понеділок, 22 січня, у квартирі загинуло три людини.

Про це повідомила пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області у Telegram-каналі. Як зазначається, повідомлення про займання до Служби рятувальників "101" надійшло 22 січня о 18:20. Згідно з ним, у селищі Краснопавлівка Лозівського району Харківської області загорілась квартира на першому поверсі багатоквартирного двоповерхового житлового будинку.

З'ясувалось, що у кімнаті горіли домашні речі на площі 9 квадратних метрів, розповіли в ДСНС.

Під час гасіння пожежі надзвичайники виявили тіла трьох осіб. Серед них був один чоловік та двоє жінок. Наразі попередньою причиною пожежі встановлено необережне поводження з вогнем.

О 19:09 вогонь вдалось локалізувати, а о 19:30 - ліквідувати. Для гасіння вогню у кімнаті було залучено дві одиниці спецтехніки та 10 людей з особового складу ДСНС.

У ДСНС Харківщини нагадали, що найпоширенішими причинами виникнення пожеж у житлових будинках є паління у ліжку, несправність та перенавантаження електромережі, а також недбале ставлення до стану пічного опалення.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уночі 22 січня згорів заміський будинок інвестбанкіра Ігоря Мазепи в Чернігівській області. Пожежа сталася у будинку в селі Картовецьке. Вогонь повністю знищив помешкання бізнесмена. Будинок був обладнаний камерами відеонагляду. Причини пожежі вже встановлюють у правоохоронних органах.

Головне