Внаслідок потужного землетрусу у Китаї загинуло щонайменше 118 людей (фото, відео)

Внаслідок потужного землетрусу у Китаї загинуло щонайменше 118 людей (фото, відео)

Внаслідок потужного землетрусу магнітудою 6,2 в Китаї, у провінціях Ганьсу і Цинхай, загинуло щонайменше 118 людей.

Про це повідомила інформаційна агенція Reuters. Як зазначається, землетрус сколихнув провінції незадовго до опівночі у ніч проти вівторка, 19 грудня. Згинуло 118 осіб та ще сотні дістали поранення. 

Влада запровадила низку екстрених заходів. Проте передбачається, що рятувальні роботи можуть бути складними через мінусові температури.

Також, за останньою інформацією, 20 людей зникли безвісти в результаті потужних поштовхів. Тривають пошуково-рятувальні операції. Рятувальники намагаються знайти тих, хто вижив при мінусових температурах.

У провінції Ганьсу через землетрус загинули 105 людей, а із 397 поранених осіб 16 перебували в критичному стані. У пошкоджені регіони відправилися понад 3000 надзвичайників. У пошукових роботах також беруть участь військові та поліція. У провінції доставили тисячі наметів, розкладачок, ковдр та переносних багать.

Через землетрус було серйозно пошкоджено будинки та автомобільні шляхи та виведено з ладу лінії електропередач та зв’язку. Це також ускладнило пошукові роботи в деяких районах.

Рятувальні роботи покликані запобігти вторинним катастрофам, адже землетрус стався у високогірному регіоні, на східній околиці нагір'я Тибету. Відомо, що після землетрусу було дев'ять афтершоків магнітудою 3 і вище. Перші поштовхи тривали близько 20 секунд.

Зранку 19 грудня у провінціях, де стався землетрус, температура впала до близько -14°С. Внаслідок таких температур погода стала найбільшою складністю в рятувальних операціях.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Ісландії у вівторок, 19 грудня, почалося виверження вулкана на півострові Рейк'янес, що на південний захід від столиці країни Рейк’явіка. Жителів містечка Гріндавік, що неподалік, довелось евакуювати.

Головне