Внаслідок нічного обстрілу Запоріжжя поранення отримали сім людей, - ОВА

Внаслідок нічного обстрілу Запоріжжя поранення отримали сім людей, - ОВА

У ніч на 26 вересня російські війська здійснили черговий обстріл Запоріжжя, внаслідок якого постраждало семеро мирних жителів, включаючи 14-річного хлопця. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Ворожі удари були спрямовані на житлові райони та промислову зону міста. Зафіксовано значні руйнування приватних будинків та пошкодження багатоквартирного будинку, постраждав також об'єкт промислової інфраструктури

Загальна кількість поранених становить сім осіб, серед них чотири жінки та два чоловіки, один з яких14-річний хлопець.

На місцях ударів наразі працюють рятувальники та комунальні служби, які займаються ліквідацією наслідків обстрілу.Проводяться роботи з розбору завалів та надання допомоги постраждалим.

Місцева влада закликає мешканців Запоріжжя дотримуватися правил безпеки під час повітряних тривог та бути готовими до можливих нових атак.

Інцидент є черговим свідченням продовження російськими військами тактики терору проти мирного населення України, зокрема в прифронтових областях. Атаки на цивільні об'єкти та інфраструктуру є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, в ніч на 26 вересня Київ зазнав атаки російських безпілотників. Протягом кількох годин у столиці та околицях лунали вибухи, працювала система протиповітряної оборони. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому Маріуполі цієї зими не працюватиме центральне опалення.

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.