Внаслідок атаки Ізраїля по Лівану загинули 16 бойовиків "Хезболли"

Внаслідок атаки Ізраїля по Лівану загинули 16 бойовиків

Угруповання "Хезболла" заявило про загибель двох своїх високопоставлених членів та 14 бойовиків внаслідок удару Ізраїлю по Бейруту, який було завдано напередодні. Про це пише видання Times of Israel.

Одним із загиблих є високопоставлений командир "Хезболли" Ібрагім Акіла, який був ціллю удару Ізраїля. Також було ліквідовано високопоставленого члена угруповання Ахмеда Вахбі - глави центрального навчального підрозділу "Хезболли", а до того - командира підрозділу сил спеціальних операцій аль-Хаджа Радвана.

За даними Міністерства охорони здоров’я Лівану, всього внаслідок удару Ізраїля загинула 31 людина, зокрема троє дітей та кілька жінок. Надзвичайники працювали усю ніч, аби дістати з-під завалів загиблих та поранених. Зокрема відомо, що після удару було повністю зруйновано житловий будинок. Крім того відомо про 68 постраждалих. 

За останніми даними, після атаки Ізраїля безвісти зниклими залишаються 23 людини.

Як повідомляли "Ми-Україна", ввечері 20 вересня Армія оборони Ізраїлю знову завдала удару по Лівану, цього разу атакуючи столицю країни - Бейрут.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.