Вкрав окуляри в аеропорту: лідер норвезької партії подав у відставку

Вкрав окуляри в аеропорту: лідер норвезької партії подав у відставку

Лідер партії Rødt в Норвегії Бйорнар Мокснес подав у відставку після того, як був викритий на крадіжці окулярів в аеропорту. За свій вчинок він публічно просив вибачення на початку липня.

Про це повідомила телерадіокомпанія NRK. Як зазначається, очільник політсили оголосив про відставку на своїй Facebook-сторінці.

"Лише я відповідаю за те, що взяв сонцезахисні окуляри. Перш за все, я не хочу, щоб мої помилки впливали на найближчих мені людей. Одна справа, коли я це чую, і зовсім інша, коли це впливає на тих, кого я люблю найбільше", – написав Мокснес.

Він пояснив, що після викриття інформації про крадіжку на його близьких почали тиснути у соцмережах. Ще однією причиною для відставки чоловік назвав бажання захистити власну партію.

Наприкінці червня розпочався скандал через те, що Мокснесу винесли постанову про штраф у розмірі 3 тис. норвезьких крон (майже 270 євро) за крадіжку пари сонцезахисних окулярів в аеропорту Осло "Гардемоен" на початку минулого місяця.

"Я взяв ці сонцезахисні окуляри з магазину в Гардемоені. Я зробив велику помилку, і зробив її набагато гіршою тим, як я поводився після цього. Мені дуже шкода, і я хочу вибачитися за це", – заявив лідер партії Rødt.

На Facebook він написав, що і надалі продовжуватиме брати участь у політичній діяльності як член Rødt і представник парламенту. Він очолював партію з 2012 року.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, посол Румунії в Кенії Драгош Тігау потрапив у расистський скандал через свої висловлювання. Міністерство закордонних справ Румунії відкликає його.

Головне