Вища рада правосуддя звільнила суддю Тандира з посади

Вища рада правосуддя звільнила суддю Тандира з посади

Вища рада правосуддя звільнила суддю Макарівського суду Олексія Тандира, який збив насмерть нацгвардійця на блокпосту в Києві. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Рішення про відсторонення з подальшим звільненням судді Суддю Олексія Тандира тимчасово відсторонили від судочинства — в подальшому його звільнять Друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила ще 24 квітня. Тандир оскаржив його, але ВРП вирішила залишити рішення без змін.

Тандир знову заявив, що не уникав проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння, перебував у шоковому стані. На цьому наполягав і його адвокат.

Це рішення члени ВРП підтримали одноголосно і суддю Тандира покарали звільненням. 

Нагадаємо, Європейська комісія протягом наступних двох тижнів планує відновити мита на українські яйця. Ймовірно, мито також відновлять на цукор, оскільки Україна вичерпала квоти на їх постачання до Європейського Союзу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, підозрювану у вчиненні наруги над могилами загиблих захисників України - Дмитра Коцюбайла с позивним "Да Вінчі", Андрія Пильщикова з позивним "Джус", а також Павла Петриченка - затримали. Про це повідомили у прокуратурі.

Головне