Військові оприлюднили відео зі звільненого села Рівнопіль

Військові оприлюднили відео зі звільненого села Рівнопіль

Українські військові показали кадри зі звільненого села Рівнопіль Донецької області. Населений пункт був звільнений 25 червня.

Відео опублікувала 31-ї окремої механізованої бригади.

"Сьогодні 25 червня 2023 року бійцями 2-го механізованого батальйону 31-ї окремої механізованої бригади було звільнено селище Рівнопіль", - сказали військові.

Про звільнення цього населеного пункту 26 червня повідомила заступниця міністра оборони Ганну Маляр:

“Сили оборони повернули Рівнопіль під наш контроль. Рухаємось далі”.

Нагадаємо, у Луганській області Збройним Силам України вдалося деокупувати близько 5-7% територій. Це 14 населених пунктів.

“У нас деокуповано 14 населених пунктів, це близько 5-7% (від загальної території Луганської області). Сподіваємось, що найближчим часом ЗСУ деокупують всю територію і буде відновлення там життя і повернення наших громадян. Скільки наразі людей знаходиться на Луганщині ніхто чітко сказати не може. Більшість людей, особливо з лінії фронту, або виїхали на ту сторону, або окружними шляхами виїхали на територію України. Ми чітко маємо усвідомлення про 185 000, які знаходяться на території України. Ще близько 50 000 знаходяться за кордоном. Ця цифра постійно змінюється”, – зауважив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його словами, окупаційна влада і російські військові відбирають харчі у цивільних людей.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, окупанти на ТОТ обіцяють гроші за оформлення російських паспортів дітям.

Головне