Війна в Україні у кращому випадку триватиме до кінця 2025 року, - МВФ оновили прогноз

Війна в Україні у кращому випадку триватиме до кінця 2025 року, - МВФ оновили прогноз

Експерти Міжнародного валютного фонду оновили свій прогноз щодо завершення війни в України. Згідно з новим звітом, у найкращому випадку війна може тривати до кінця 2025 року.

Про це йдеться у звіті МВФ.

“Очікується, що війна триватиме протягом наступного року, створюючи тиск на зростаючі витрати та відкриваючи додаткові потреби у фінансуванні”, -зазначили МВФ.

Попри це, експерти впевнені, що Україна зможе підтримувати базове зростання економіки в цей період.

"Відповідно до поглядів експертів з безпеки та бюджетного планування влади, програма тепер передбачає поступове завершення війни в останньому кварталі 2025 року в базовому сценарії та до середини 2026 року в негативному", - йдеться у звіті.

Базовий сценарій передбачає, що вплив війни буде зосереджено на територіях із уже зниженою економічною активністю. Водночас МВФ застерігають, що більш затяжна війна матиме сильніший негативний вплив на економіку через тривалу невизначеність, дефіцит робочої сили, зростаючий імпорт для оборони та відновлення, а також зміни в демографічній ситуації.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд схвалив п'ятий перегляд програми EFF, що дозволить Україні незабаром отримати транш у розмірі близько 1,1 мільярдів доларів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міжнародний валютний фонд відклав анонсовану консультаційну місію до росії на невизначений термін. Керівництво Фонду повідомило російську сторону та раду директорів про відтермінування роботи місії, пояснивши це "технічною неготовністю місії до проведення консультацій".

Головне