Виявили тіло наймолодшої жертви: у Харкові на місці пожежі знайшли всіх загиблих 

Виявили тіло наймолодшої жертви: у Харкові на місці пожежі знайшли всіх загиблих 

Правоохоронці, які працюють на місці трагедії у Харкові, повідомили про виявлення тіла наймолодшого загиблого. Таким чином, знайдено всі сім тіл жертв, повідомив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

Він розповів, що п'ятеро членів сім'ї хотіли вибігти у підвал, але біля дому вже палали дві автівки та паливо. Вони опинилися у вогняній пастці.

"Старшому Льоші було сім років, середньому Михайлу - чотири роки, найменший - Павло, йому було десять місяців… Попередньо встановили, що старший та молодший хлопчики були біля мами. А середній Михайло завжди бігав за татом. Чоловік ймовірно, знепритомнів першим, а малий - забився в куток, сам в кухні. Там ми його і знайшли", - зазначив Болвінов.

Правоохоронець додав, що мати з двома іншими дітьми шукала порятунку у ванній кімнаті, тримала своїх хлопчиків в обіймах. Всі члени родини сильно обгоріли і для висновків потрібна ДНК-експертиза.

У будинку по-сусідству загинули двоє дорослих.

Як відомо, армія рф цієї ночі атакувала Харків ударними дронами типу Shahed. Для атаки ворог застосував щонайменше 10 дронів, вісім з них приземлили сили ППО. Російський боєприпас поцілив по нафтобазі на південному-сході міста, внаслідок чого стався розлив пального. Воно зайнялося і залило найближчу вулицю. Вогонь охопив півтора десятка житлових будинків. Трагедія обірвала життя двох родин. В одній сім'ї загинуло п'ятеро осіб, включно з трьома дітьми, в іншій - ще двоє людей.  

Нагадаємо, за даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, нині на нафтобазі є ще заповнений один резервуар, тож існує небезпека для місцевих жителів. Місце події охороняється, у разі зона евакуації та відселення буде розширена, додав він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, кількість постраждалих внаслідок нічної атаки на Харків вже досягла 57. Як повідомив мер міста Терехов, всі вони – жителі вулиці Котельної, яких учора ввечері росія залишила без нічого: без домівки, без документів, без грошей, без особистих речей.

Головне