Відтепер Україна і Литва спрощено обмінюють посвідчення водія

Відтепер Україна і Литва спрощено обмінюють посвідчення водія

Віднині українці у Литві можуть обміняти посвідчення водія за спрощеною процедурою. Це сталося завдяки угоді України та Литви про спрощення обміну водійських посвідчень - процедура проходитиме без теоретичних і практичних іспитів.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ, відповідна угода між Кабміном України і урядом Литви набула чинності 22 жовтня.

Українці можуть звернутися до філій Державного підприємства REGITRA у Литві, а в Україні — до Головного сервісного центру МВС. Для цього треба мати документ про постійне проживання у країні, оригінал посвідчення водія та дійсну медичну довідку.

Така ж процедура доступна і для громадян Литви, які живуть в Україні. Вони можуть звертатися до сервісних центрів МВС.

Угоди про взаємне визнання та обмін посвідчень водія за спрощеною діють ще з Італією, Туреччиною, Іспанією та Обʼєднаними Арабськими Еміратами.

Як писали "Ми-Україна", раніше "Укрфінжитло" може видати кредит за державною програмою іпотек "єОселя" 10 тисячам людей у 2023 році та 12 тисячам у 2024 році. За даними Андрія Тарасенка, керівника департаменту альтернативних продуктів і партнерських відносин Української фінансової житлової компанії ("Укрфінжитло"), уже 4 176 українців скористалися програмою "єОселя".

Головне