Відновили ремонт Паркової дороги, що сполучає лівий берег та центр міста (фото)

Відновили ремонт Паркової дороги, що сполучає лівий берег та центр міста (фото)

У Києві відновили ремонтні роботи на Парковій дорозі, які призупинили через повномасштабну війну. Про це , повідомив "Київавтодор" Печерського району.

Зараз завершили укладати асфальт на проїжджій частині до площі Андрія Первозванного. Також ремонтують пішохідну частину.

Першу половину дороги відновили у 2021 році, до початку повномасшабного вторгнення. Дорогу ремонтують у нічний час для безпеки водіїв та уникнення заторів.

Паркова дорога була відома ще з другої половини 19 століття як Козловська вулиця. Вона займала частину сучасної Паркової дороги – від сходів, що вели до Маріїнського палацу до колишніх сходів від Арсенальної площі. У 1926–1927 роках проклали її продовження – дорогу крізь парк Дніпрові схили. Сучасна назву дорога отримала у 1963 році на честь парків, між якими вона пролягає.

Наприкінці січня 2022 року "Київзеленбуд" замовив роботи на ремонт сходів від Арсенальної до Паркової дороги . Сходи ведуть від будинку №3 на вулиці Івана Мазепи до Паркової дороги, ними можна спуститися від Арсенальної площі.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, на вулиці Богдана Хмельницького завершили перший етап ремонту дороги. Це перший масштабний ремонт вулиці Богдана Хмельницького за понад 60 років. 

Головне