Віднині в Естонії одностатеві пари можуть одружуватися

Віднині в Естонії одностатеві пари можуть одружуватися

Віднині в Естонії одностатеві пари можуть одружуватися. Про це пише видання The Guardian.

Естонський парламент ухвалив рішення про шлюбну рівноправність у червні минулого року. Зі 101 депутата 55 проголосували за, 34 – проти, решта утрималися чи не брали участь у голосуванні.

Закон набув чинності в понеділок, 1 січня, і тепер одностатеві пари можуть зареєструвати заяву на шлюб онлайн.

Цей закон про шлюбну рівноправність має покласти край багаторічній правовій плутанині та забезпечити рівні права для всіх жителів країни.

Нагадаємо, рятувальники дістали з-під завалів тіло 40-річного чоловіка на місці удару "шахеда" по житловому будинку у Есманській громаді на Сумщині. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Сумській області.

За даними правоохоронців, крім двох жертв атаки є ще одна постраждала жінка.

Як писали "Ми-Україна" раніше, внаслідок влучання російського "шахеда" у житловий будинок на Сумщині загинула жінка. Про це повідомили у Сумській обласній прокуратурі.

За попередніми даними, жінка отримала тяжкі поранення. Її доставили в лікарні, однак там вона померла.

"1 січня 2024 року близько 15 год окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, атакували безпілотниками типу "шахед" територію Есманської громади на Сумщині. Один безпілотник поцілив у багатоквартирний житловий двоповерховий будинок, 52-річна отримала тяжкі поранення, від яких померла в лікарні", - йдеться у повідомленні.

 


 

Головне