"Відмазував" від мобілізації: на Одещині ДБР викрило працівника ТЦК (відео)

Слідчі Держбюро розслідувань викрили працівника Білгород-Дністровського РТЦК, який за 2000 доларів допомагав чоловікам "відкосити" від призову до лав ЗСУ. 

Як встановило слідство, за 2000 доларів військовозобов’язані могли у нього купити документ про визнання їх непридатними, а за 3000 доларів можна було взагалі знятись з обліку.  

"Ділка" спіймали на отриманні 7000 доларів за зняття з військового обліку трьох чоловіків.

"Співробітнику РТЦК та СП повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу", - інформує ДБР.

Нині правоохоронці займаються встановленням його потенційних спільників у військкоматі, з допомогою яких здійснювались оборудки, а також шукають "клієнтів" підозрюваного.

Нагадаємо, раніше цього місяця правоохоронні органи завершили розслідування справи щодо військових тернопільського військкомату, які в жовтні 2023 року побили чоловіків у приміщенні ТЦК. Результати розслідування передані до суду.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські пропагандисти вигадали новий фейк щодо мобілізації в Україні. Ворожими телеграм-каналами поширюється інформація про те, що столична влада припиняє всі виїзди з міста для "масового призову всіх чоловіків".

Головне