Відключення ввечері та рекордний імпорт е/е: в "Укренерго" розповіли, що з енергосистемою 13 травня

Відключення ввечері та рекордний імпорт е/е: в

Українська енергетична система потерпає від істотного дефіциту потужності упродовж більшої частини доби, а відтак, "Укренерго" попереджає про ймовірне введення в дію графіків обмеження потужності для промисловості в період з 17:00 до 24:00.

"Обмеження споживання – це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми після вже п’ятої в цьому році прицільної ракетної атаки ворога по електростанціях",- пояснили в компанії. 

Окрім того, на сьогодні, 13 травня, заплановані рекордні об'єми імпорту електроенергії. Ресурс Україна імпортуватиме з п'яти країн-партнерок - Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови. Сукупний обсяг становити майже 19 500 МВт*год.

Від початку доби, а саме з 00:00 до 07:00, українська сторона застосовувала аварійну допомогу від держав Європи. 

Енергетики зафіксували вранці зростання рівня споживання на 6,7% проти показника, зафіксованого в п'ятницю, 10 травня.

Нагадаємо, починаючи з 22 березня росіяни масовано та дуже прицільно атакують енергетичні об'єкти на території України. За даними Міненерго, втрачено вже понад 8 гігават генеруючих потужностей, значних пошкоджень також зазнали об'єкти системи передачі. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, для підготовки до наступного осінньо-зимового періоду потрібно більш як 1 млрд доларів, тому Міненерго розглядає варіант підвищення тарифів на е/е для побутових споживачів. Відповідне рішення ще не прийнято, але "очевидно, що незначне підвищення тарифу таки відбудеться", заявили в Міненерго.

Головне