Відбулася самоліквідація: Федоров заявив, що окупанти збили біля Токмака свій літак

Відбулася самоліквідація: Федоров заявив, що окупанти збили біля Токмака свій літак

Російські окупанти минулої ночі збили під Токмаком свій літак. Про це повідомив мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, наразі Токмак вже є фронтовим містом і там немає аеродрома.

"Сьогодні опів на другу ночі щось там відбулося з якимось літаком, який постійно тероризує наших українських військових на Запорізькій лінії фронту. Щось гучне з ним відбулося, присів він поблизу Токмака безпосередньо. Але я хочу нагадати, що ні в Токмаку, ні в Молочанську аеродрому немає. Він вкрай швидко падав та сідав саме там. Це можна трактувати, скоріш за все, як самоліквідацію", - наголосив Федоров.

Також він розповів, що окупанти на Запорізькому напрямку все частіше відмовляються воювати проти України і вчиняють дезертирство, за що їх вбивають.

"Ворог продовжує проводити самоліквідацію. Ми це бачимо не лише по літаку. Ми це бачимо регулярно. Наприклад за останній тиждень ми знаємо щонайменше п'ять прикладів, коли ворог ліквідує своїх рашиських військових. Причина ліквідації - дезертирство… Сьогодні настрій в рашиський рядах вкрай кепський, рашиські військові не хочуть воювати проти нашої української армії. Саме тому вони намагаються всіляко переховуватися від своїх керівників і тікати за лінію фронту", - зазначив мер Мелітополя.

Як повідомляли "Ми-Україна", у понеділок, 18 вересня, диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер на аеродромі Чкаловський у Підмосковʼї в росії.

Головне