Від вибухонебезпечних предметів постраждали 780 українців

Від вибухонебезпечних предметів постраждали 780 українців

Від вибухонебезпечних предметів постраждали 780 українців. Про це повідомляє аступник начальника відділу організації піротехнічних робіт ДСНС Микола Дідик.

Внаслідок цього загинула 251 людина, зокрема 13 дітей, поранення різного ступеня важкості отримали 529 людей, серед них 64 дитини.

На деокупованих територіях України наразі працюють 15 машин механізованого розмінування. За допомогою цього обладнання вже обстежили понад 250 гектарів території.

Нагадаємо, російське окупаційне військо у п’ятницю, 29 вересня, здійснило черговий ракетний удар по Миколаєву. Під час ранкової атаки по обласному центру є влучання. Ворожий снаряд “прилетів” по місту близько 4:13 ранку.

“Влучання відбулось в об’єкт інфраструктури на околицях міста. Внаслідок чого відбулось займання сухої трави, яке було ліквідовано о 06:45”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, ворог від ранок 29 вересня також атакував Куцурубську громаду. Один з її населених пунктів росіяни близько 4-ї ранку вкрили з артилерії. В результаті обстрілу люди не постраждали, також не зафіксовано руйнувань. В ОВА розповіли про виникнення загоряння сухої трави на відкритій території житлового сектору. Вогонь оперативно приборкали надзвичайники.

Як писав “Ми-Україна” раніше, 28 вересня російські окупанти обстріляли Костянтинівку Донецької області, в результаті частина населеного пункту залишилася без електропостачання. Відомо, що було пошкоджено високовольтну лінію електромережі.

Головне