Від виснаження до утоплення: як мінімум 40 людей загинули, намагаючись незаконно перетнути кордон, – ДПСУ

Від виснаження до утоплення: як мінімум 40 людей загинули, намагаючись незаконно перетнути кордон, – ДПСУ

Кількість смертельних випадків під час спроб нелегального перетину державного кордону перевалила за 40. Це число жертв під час спроб незаконно залишити територію України є неостаточним, розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. 

"Щонайменше 40 осіб втратили своє життя, намагаючись подолати лінію кордону в незаконний спосіб. Більшість таких випадків відбулося по річках. Фактично люди тонули, не оцінивши свої сили", - зазначив він.

Представник ДПСУ також пояснив особливу небезпеку річкових ділянок кордону.

"Деякі річки є досить підступні, маючи коріння дерев, які людина не бачить, куди її може затягнути",  зауважив Демченко.

Ця інформація підкреслює, наскільки непередбачуваними можуть бути наслідки спроб нелегального перетину водних кордонів.

Частина смертельних випадків зафіксована у важкодоступних гірських районах. Люди, не знайомі з місцевістю, губилися серед гір, що призводило до трагічних наслідків або вимагало рятувальних операцій.

"Неодноразово прикордонники рятували життя людям, які днями гуляли горами, але фактично були досить виснаженими через те, що йшли на такі необдумані кроки", - додав речник відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальний спосіб втечі: на Закарпатті чоловік вирізав дірку у мості та опинився в Угорщині

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські прикордонники викрили нову тактику ухилянтів для незаконного перетину кордону. Так, на кордоні з Молдовою виявили чоловіків, які рухаючись малими групами намагалися непомітно втекти у іншу країну.

Головне