Від розмов до візиту: Київ запросив голову МЗС Китаю Ван І побачити наслідки агресії рф на власні очі

Від розмов до візиту: Київ запросив голову МЗС Китаю Ван І побачити наслідки агресії рф на власні очі

Українська сторона виступила з ініціативою запросити міністра закордонних справ Китаю Ван І до України. За словами представника МЗС України, на який посилається Reuters, Пекін виявив зацікавленість у цій пропозиції.

Як відомо, нещодавно відбулася зустріч між главами зовнішньополітичних відомств України та Китаю. Український міністр Дмитро Кулеба провів понад три години у бесіді зі своїм китайським колегою під час свого першого візиту до КНР з початку російського широкомасштабного вторгнення.

"Ми готові вітати міністра Ван І в Україні, щоб він міг на власні очі побачити наслідки російської агресії проти нашої країни та провести з ним більш глибокі двосторонні переговори щодо низки двосторонніх, регіональних та міжнародних питань", - зазначив речник МЗС України Георгій Тихий.

Видання нагадує, що Китай позиціонує себе як "нейтральна сторона" у конфлікті. Водночас, незадовго до повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого 2022 року, Пекін оголосив про партнерство з Москвою "без обмежень". Крім того, у травні Китай прийняв російського диктатора Володимира Путіна для проведення переговорів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільник МЗС Дмитро Кулеба розповів про деякі деталі зустрічі з китайським колегою Ван І 24 липня, де той заявив про підтримку КНР України. Водночас він не відповів на запитання, який саме мир КНР вважає справді "справедливим".

Головне