Вибухівку обклеюють листям: росіяни на Херсонщині розкидають замасковані міни-пелюстки, - ОВА

Вибухівку обклеюють листям: росіяни на Херсонщині розкидають замасковані міни-пелюстки, - ОВА

Російські окупанти на Херсонщині дистанційно мінують територію та розкидають замасковані міни-"пелюстки". 

Про це в ефірі “Ми-Україна” повідомив речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков. За його словами, маскування вибухівки - нова тактика окупантів.

“Залітає дрон, якій скидає міни-"пелюстки" – вже попадаються випадки, коли росіяни маскують міни під сміття, під листя. Тобто вони їх обвалюють в листі, клеї, для того, щоб їх не було видно восени”, - зазначив Толоконніков.

За словами речника Херсонської ОВА, російські окупанти навмисно розкидають вибухонебезпечні предмети там, де є найбільше скупчення людей за для більших жертв серед мирного населення. Як правило використовують зупинки громадського транспорту чи автомагістралі. 

“Це не тільки в Херсоні – випадки є, коли знаходять міни ці в Станіславі, Олександрівці", – розповів речник Херсонської ОВА.  

Толоконніков також додав, що діють окупанти здебільшого вночі.

Як писав “Ми-Україна” раніше, російські окупанти збільшили інтенсивність обстрілів енергетичних об'єктів у нинішньому році. Цьогоріч росіяни загалом застосували понад тисячу засобів ураження - дронів та ракет різного типу, в тому числі балістики.

Головне