Вибух на головному нафтовому терміналі у Гвінеї: восьмеро осіб загинули, 84 - поранені

Вибух на головному нафтовому терміналі у Гвінеї: восьмеро осіб загинули, 84 - поранені

У столиці Гвінеї вранці 18 грудня стався потужний вибух. У Конкарі рвонуло на головному нафтовому терміналі країни, пише Reuters. 

Наразі відомо про загибель як мінімум восьми осіб, ще 84 людини отримали ушкодження різних ступенів.

Очевидці надзвичайної ситуації розповідають, що вибуховою хвилею винесло шибки у прилеглих будинках міста. Сотні місцевих, налякані вибухом, кинулись тікати зі своїх осель. 

Пожежу та стовп чорного диму було видно на відстані багатьох кілометрів. На місце події терміново виїхали вогнеборці, рятувальники та поліція.

Масштаби шкоди терміналу поки невідомі, так само як і причина вибуху та хто нести за це відповідальність. Місцева влада заявила про початок розслідування НС.

Як відомо, Гвінея не видобуває нафту та має власних потужностей з переробки ресурсу. Держава імпортує продукти нафтопереробки, які переважно зберігаються на ключовому терміналі і транспортуються країною вантажними автомобілями.

Нагадаємо, у захопленому росіянам Донецьку 15 грудня ввечері після "прильоту" спалахнула нафтобаза. Уражений об'єкт розташовується в Будьонівському районі міста. Незадовго до цього ще одна нафтобаза горіла у тимчасово окупованій Макіївці Донецької області. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, через несприятливі погодні умови, які цього місяця спостерігаються на окупованих росією територіях Донеччини та Луганщини, а також у Ростовській області рф, без електропостачання вже щонайменше вісім днів поспіль залишаються майже 260 000 абонентів

Головне