"Вибивали" гроші з дружини загиблого воїна: у Запоріжжі затримали рекетирів

Служба безпеки України викрила у Запоріжжі злочинне угруповання, яке вимагало гроші у родини загиблого військового. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

За даними спецслужби, злочинне угруповання тероризувало та тримало у страху багатьох жителів Запоріжжя.

"Задокументовано факт "вибивання" 10 тис. американських доларів від дружини одного із полеглих захисників України. Дізнавшись про те, що жінка отримала від держави грошову допомогу, зловмисники вимагали від неї кошти, які нібито заборгував її покійний чоловік. Щоб залякати жінку, рекетири постійно переслідували її та чинили психологічний тиск. У разі відмови сплатити "борг" - погрожували спершу покалічити потерпілу, а потім вбити разом з її неповнолітньою дитиною", - зазначили у СБУ.

Кількох членів злочинного угруповання було затримано під час передачі дружиною загиблого воїна половини суми.

У ході розслідування було встановлено, що учасники злочинної групи вже були раніше засуджені за тяжкі злочини, зокрема розбій.

Крім того були виявлені і інші факти вимагання коштів від жителів Запоріжжя. Так, зловмисники обкладали "даниною" місцевих жителів, створюючи штучні конфліктні ситуації або під виглядом "повернення боргів".

Також вони намагалися поширити свій вплив на території міста та в інших районах області через регулярні розбійні напади.

Затриманим вже оголосили підозри відповідно до ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Нині зловмисники знаходяться за ґратами. 

Правоохоронці наразі намагаються притягнути до відповідальності усіх, хто причетний до злочинного угруповання.

Як повідомляли "Ми-Україна", Державне бюро розслідувань разом із Службою безпеки України затримали на Миколаївщині військовослужбовця, який хотів продати три автомобілі, що для потреб ЗСУ передав благодійний фонд.

Головне