Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора

Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора

Генеральний прокурор Андрій Костін звільнив Дмитра Вербицького з посади заступника генпрокурора України.

Про це повідомили в ОГП.

Андрій Костін 1 липня підписав відповідний наказ про звільнення Вербицького за власним бажанням з адміністративної посади заступника Генерального прокурора.

Він надав пояснення щодо неможливості тимчасового усунення свого заступника Дмитра Вербицького від посади на період проведення внутрішнього розслідування стосовно ймовірного незаконного збагачення останнього.

Згідно з чинним законодавством України про прокуратуру, не існує правових підстав для тимчасового відсторонення прокурора під час проведення розслідування. Попри це, Генеральний прокурор Костін наголосив на своєму пріоритеті: "З'ясувати всі обставини справи та прийняти максимально об'єктивне й неупереджене рішення".

Нагадаємо, російські окупанти запустили по Києву дві крилаті ракети "Іскандер-К". Обидві вдалось збити, втім внаслідок падіння уламків були руйнування. Про це повідомив речник Повітряних сил Ілля Євлаш.

Як писали "Ми-Україна" раніше, служба безпеки України виявила групу громадських "активістів", які готували провокації у Києві 30 червня з метою "відсторонення від влади" поточного військово-політичного керівництва України.

Головне