Велика Британія вирішила більше не завдавати удари по Ємену

Велика Британія вирішила більше не завдавати удари по Ємену

Велика Британія більше не має наміру завдавати удари по Ємену. Про це заявив міністр Збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі у ефірі одного з місцевих телеканалів.

За словами британського міністра, військова операція у Ємені була "обмеженою, пропорційною та необхідною". Також Хіппі пояснив, що бойові дії були розпочаті для захисту військових кораблів та морських суден у Червоному морі.

"Як завжди, Збройні сили нашої країни та державні службовці, які працюють разом з ними, відзначилися у плануванні цієї місії. У цьому було багато ризику, і ми всі повинні пишатися тим, що вони зробили минулої ночі", - наголосив Хіппі.

Нагадаємо, вночі 12 січня США та Велика Британія завдали кілька серій ударів по об'єктах воєнізованому угрупування хуситів, яке діє на території Ємену та підтримується Іраном. Масований удар з повітря та моря став відповіддю на регулярні напади, які бойовики скоюють на цивільні судна в Червоному морі. Хусити у відповідь на нічну атаку завдали ударів по військових кораблях США та Великої Британії в Червоному морі. 

Як повідомляли "Ми-Україна", турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган розкритикував США та Велику Британію через масований удар по хуситах в Ємені. Він назвав їхні дії "непропорційним застосуванням сили".

Головне