Велика Британія розглядає відправку військових інструкторів в Україну

Велика Британія розглядає відправку військових інструкторів в Україну

Велика Британія розглядає можливість відправки своїх військових до України для допомоги в підготовці новобранців, повідомляє The Times.

Очікується, що невеликі групи британських інструкторів можуть поїхати до західної частини України, де займатимуться базовим навчанням українських солдатів перед відправкою на фронт.

Таке рішення може допомогти вирішити логістичні труднощі, пов'язані з відправкою українських військових на навчання до Британії, а також знизити витрати. Відправка інструкторів безпосередньо в Україну замість тренувань на британських базах вважається економічно вигіднішою та ефективнішою.

Раніше в рамках багатонаціональної місії "Інтерфлекс" тисячі українських військових проходили тренування у Великій Британії. Однак, за словами міністра оборони Великої Британії Джона Гілі, найбільша проблема полягає в тому, що Україні важко забезпечити достатню кількість особового складу для навчання.

Українське джерело заявило, що перенесення навчань на територію України стане важливим сигналом для міжнародної спільноти та росії. Це може символізувати початок розміщення інфраструктури НАТО в Україні, що матиме потужний стримуючий ефект. Таке рішення також дозволить британським військовим переймати досвід українських колег і тестувати новітні види озброєнь.

Україна сподівається, що цей крок Великої Британії може спонукати й інші країни, зокрема Францію, до проведення навчань на українській території.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський розповів, що на Сході України важка ситуація - зокрема у Торецьку на Донеччині не вистачає обладнання.

Головне