Велика Британія передасть Україні на зимовий період близько 127 мільйонів фунтів стерлінгів

Велика Британія передасть Україні на зимовий період близько 127 мільйонів фунтів стерлінгів

Велика Британія виділить Україні близько 127 мільйонів фунтів стерлінгів на допомогу взимку. Про це повідомив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ніколас Окотт, пише Telegram-канал “Ми-Україна.

За його словами, Сполучене Королівство буде продовжувати підтримувати Україну до тих пір, поки російська федерація не залишить суверенну територію України.

"Сполучене Королівство продовжуватиме підтримувати Україну дипломатично, військово і фінансово. Разом з міжнародними партнерами ми впроваджуємо наш План надзвичайної допомоги Україні в зимовий період (127 мільйонів фунтів стерлінгів допомоги на 2023/2024 роки)", - заявив дипломат на засіданні Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ. 

Окотт додав, міністр оборони Великої Британії також оголосив про новий пакет підтримки на загальну суму 100 мільйонів фунтів стерлінгів, щоб допомогти Україні розмінувати мінні території.

"Сполучене Королівство продовжує співпрацювати з Україною та іншими партнерами з метою підтримки альтернативних маршрутів для експорту українського зерна, збільшуючи можливості експорту до решти світу сухопутними маршрутами, через дунайські порти та морський коридор України", - наголосив військовий радник.

Нагадаємо, що президент США Байден планує спільний пакет військової допомоги для Ізраїлю та України на понад 2 млрд доларів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, уряд Канади схвалив новий пакет військової допомоги для України.

Головне