Велика Британія хоче розробити ракети проти ядерної зброї рф

Велика Британія хоче розробити ракети проти ядерної зброї рф

Велика Британія розглядає можливість розробки ракет дальнього радіуса дії, які можуть знищити ядерну зброю, запущену з території росії. Про це повідомляє The Times.

За інформацією дипломатичних джерел, Велика Британія висловила готовність співпрацювати з Німеччиною над розробкою нової зброї дальньої дії.

Планується, що ця зброя матиме радіус дії приблизно 3 218 км (2 000 миль). Такі характеристики дозволять, у разі необхідності, досягти Москви з території Німеччини. Цей крок розглядається як потенційний стримуючий фактор проти можливого застосування Росією тактичної ядерної зброї.

Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі, перебуваючи з візитом у Берліні в рамках свого європейського дипломатичного турне, провів переговори зі своїм німецьким колегою щодо спільного оборонного проєкту.

Дипломатичне джерело повідомляє про зростаюче занепокоєння серед західних партнерів. Причиною стали нещодавні заяви президента рф Володимира Путіна та інших високопоставлених російських посадовців.

Ці висловлювання трактуються як ознака того, що росія знижує поріг можливого застосування тактичної ядерної зброї. Така ситуація спонукає західні країни до розробки відповідних запобіжних заходів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Софія Особа, дочка трагічно загиблої Ірини Фаріон, висловила подяку всій Україні за допомогу у пошуку підозрюваного у вбивстві її матері. Однак вона наголосила, що це лише перший крок у встановленні повної справедливості.

 

 

Головне