Вечірня ракетна атака по Одещині: Братчук розповів деталі

Вечірня ракетна атака по Одещині: Братчук розповів деталі

Російські окупанти 21 вересня ввечері вдарили ракетами по Білгород-Дністровському району Одеської області. Попередньо, ворог атакував "Оніксами", розповів в ефірі стріму на "Ми-Україна" речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук.

"Надвечір ворог випустив з території тимчасово окупованого Криму ракети, попередньо "Онікс". Вони, на жаль, влучили. Влучили в рекреаційну зону, є певні руйнування і пошкодження. Бачимо, що продовжують бити або портову інфраструктуру, або рекреаційну, або цивільну критичну інфраструктуру. Постраждалих немає. Пожежа, що виникла після цього ракетного удару була локалізована силами ДСНС. Доволі швидко вдалося це зробити. Відпрацьовує зараз Національна поліція і обласна прокуратура - вони документують черговий злочин рф", - розповів він.

Братчук додав, що сьогоднішня ніч на Одещині минула без сигналів повітряної тривоги і без обстрілів. Втім він додав, що росіяни вже виходять на етап обстрілів української енергетичної інфраструктури.

Як відомо, 21 вересня Україна пережила черговий масований ракетний удар. Окупаційне військо застосувало 44 ракети Х-101/Х-555/Х-55 та шість зенітних керованих ракет С-300. Українські захисники неба ліквідували 38 крилатих ракет. В результаті ворожої атаки є загиблі та поранені, руйнувань зазнали житлові будинки, навчальні заклади, лікарні, гуртожитки та інша цивільна інфраструктура.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ході масованої ракетної атаки рф 21 вересня постраждав готель у Черкасах. Станом на ранок 22 вересня рятувальна операція завершена, проте і надалі триває процес ліквідації наслідки атаки. Внаслідок влучання по готелю уламків постраждало 11 осіб. Упродовж ночі людей під завалами більше виявлено не було.

Головне