Ватажку окупаційної адміністрації рф на Луганщині заочно призначено 12 років ув'язнення

Ватажку окупаційної адміністрації рф на Луганщині заочно призначено 12 років ув'язнення

Суд за доказовою базою Служби безпеки України, заочно призначив Леоніду Пасічнику 12 років позбавлення волі заочно, з конфіскацією майна, за злочини проти України.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Судовий розгляд проводився у спеціальному судовому провадженні за відсутності обвинуваченого. За сукупністю вчинених злочинів Пасічника також позбавлено права обіймати посади в органах влади та установах строком на 13 років.

Пасічник, напередодні повномасштабного вторгнення росії 24 лютого 2022 року, підписав так званий “договір про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу” між терористичною організацією “лнр” та москвою. Кремль використав це рішення як формальний привід для початку війни.

Він також організовував псевдореферендум щодо “приєднання” тимчасово окупованої Луганщини до рф та підписав з Путіним “угоду про входження регіону” до складу рф. Пізніше він організував участь окупованих громад у російських “виборах до законодавчих органів влади”.

Суд визнав Пасічника винним за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність). Через складання призначених покарань зловмисник отримав вирок з більшим терміном ув’язнення.

Строк відбування покарання почнеться з дати фактичного затримання Пасічника. Спеціальне досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, служба безпеки України викрила агента ФСБ, який готував ракетний удар по станціях Укрзалізниці на Вінниччині. За її матеріалами злочинцю загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Головне