В Запорізькій області діти навчатимуться офлайн лише в укриттях, - ОВА

В Запорізькій області діти навчатимуться офлайн лише в укриттях, - ОВА

У Запорізькій області запроваджено суворі заходи безпеки щодо навчального процесу. Офлайн-навчання для дітей буде дозволено виключно в укриттях. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Це рішення зумовлене близькістю регіону до лінії фронту та високим ризиком ракетних атак.

Керівництво області наголошує на неможливості проведення занять у звичайному режимі через критично короткий час, який потрібен ворожій ракеті для досягнення цілі. Зокрема, зазначається, що від моменту запуску до влучання в центр Запоріжжя ракеті потрібно лише 40-50 секунд.

Цього часу часто недостатньо навіть для оголошення повітряної тривоги, не кажучи вже про евакуацію дітей до укриттів, особливо в зимовий період.

Незважаючи на ці виклики, освітній процес у регіоні триватиме. З 2 вересня понад 120 шкіл Запорізької області розпочнуть роботу в змішаному форматі, поєднуючи онлайн та офлайн навчання в захищених приміщеннях.

Нагадаємо, світовий банк допоможе у новій освітній ініціативі в Україні. Проєкт під назвою Learn, або "Підвищення доступності та стійкості освіти в умовах кризи в Україні", отримав схвалення Ради директорів банку. Про це повідомили в Міністерстві фінансів України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров, спростував зв'язок між звільненням командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука та нещодавньою катастрофою винищувача F-16, в якій загинув пілот.

 

Головне