В Запоріжжі поліція затримала групу злочинців, які вимагали гроші і залякували мешканців

В Запоріжжі поліція затримала групу злочинців, які  вимагали гроші і залякували мешканців

В Запоріжжі затримано чотирьох осіб, які залякували мешканців та вимагали повернення неіснуючих боргів.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Навесні цього року в Запоріжжі були зафіксовані численні випадки насильницьких злочинів. Потерпілі повідомляли про серйозні тілесні ушкодження, погрози і заволодіння їхніми автомобілями.

Оперативники управління стратегічних розслідувань разом зі слідчими з'ясували, що до злочинів причетні четверо осіб. Серед них 33-річний лідер, який раніше мав проблеми з законом. Група використовувала насильство і погрози для вимагання грошей від жителів Запоріжжя.

Один з випадків, що став предметом розслідування, включає напад на чоловіка у спальному районі міста. Вимагачі забрали гроші, силою затягли жертву в його автомобіль і продовжили вимагати гроші вже в його квартирі. В результаті, потерпілий передав їм 800 доларів і 50 000 гривень. Зловмисники втекли на транспортному засобі жертви.

Продовжуючи злочинну діяльність, вимагачі домагалися регулярних платежів за неіснуючий борг. Оперативники документували факт передачі ще 20 000 гривень.

Для знешкодження угруповання була проведена спецоперація за участю КОРД. Затримано лідера і трьох членів групи, їхня діяльність документована у рамках статті 208 КПК України.

У процесі обшуків вилучено гранату Ф-1 з підривачем, набої, комп'ютерну техніку, 29 мобільних телефонів, банківські картки та 140 000 гривень. Також був виявлений автомобіль, що незаконно привласнили фігуранти.

На На підставі зібраних доказів усім повідомлено про підозру:  за⁠ ч. 4 ст. 187 (Розбій), ⁠ч. 4 ст. 189 (Вимагання), ⁠ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці перевіряють можливу причетність затриманих до інших злочинів в області. Всі затримані перебувають під вартою. Розслідування триває за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Запоріжжя.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Офіс генпрокурора висунув нову підозру та змінив попередню народному депутату. ДБР та СБУ викрили новий факт сприяння підозрюваним та його помічником у незаконному перетині кордону іншій особі.

Головне