В уряді Німеччини привітали скасування ембарго на українське зерно

В уряді Німеччини привітали скасування ембарго на українське зерно

В уряді Німеччини привітали скасування Європейською комісією ембарго на українське зерно. Водночас розкритикували Польщу, Угорщину та Словаччину, які ввели свої обмеження.

Про це повідомило Німецьке радіо з посиланням на слова федерального міністра сільського господарства Німеччини Джема Оздеміра. За його словами, рішення Єврокомісії про скасування ембарго було правильним, адже Україна залежить від доходів від торгівлі зерном і їй ще необхідна допомога.

При цьому Оздемір розкритикував заяву Польщі, Угорщини та Словаччини щодо того, що вони будуть дотримуватися обмежень.

Посадовець зазначив, що потрібен єдиний підхід Єврокомісії та всіх 27 держав-членів. Усе інше грає на руку президенту рф Володимиру Путіну і ставить під сумнів основні принципи внутрішнього ринку.

Нагадаємо, Польща попри рішення Європейської комісії продовжить заборону на імпорт української сільськогосподарської продукції. Відповідну заяву зробив польський прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Про аналогічне рішення оголосила і Угорщина. Як зазначив міністр сільського господарства країни Іштван Надь, кордон Угорщини буде закритий для 24 товарів з України.

Словаччина слідом за Угорщиною та Польщею також оголосила про продовження заборони на ввезення української агропродукції.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Європейська комісія вирішила не продовжувати після 15 вересня обмеження на імпорт української сільськогосподарської продукції. Таким чином, відсьогодні всі узгоджені заходи щодо обмеження на імпорт української с/г продукції втрачають чинність.

Разом з тим повідомляється, що Україна погодилася запровадити правові заходи протягом 30 днів, щоб уникнути сплеску цін на зерно.

Головне