В уряді Болгарії будуть боротися з російськими агентами

В уряді Болгарії будуть боротися з російськими агентами

В Болгарії вирішили боротися з російським впливом на внутрішню політику країни. Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр Болгарії Николай Денков.

За його словами, в Болгарії реформують спецслужби та викорінять з силових структур російську агентуру. Це потрібно, наголосив Денков, адже болгарські правоохоронні органи "закривають очі" на підривні дії рф усередині країни. Зокрема вони не розслідують належним чином  втручання росії у внутрішні справи Болгарії.

Також очільник болгарського уряду заявив, що силові структури країни багато років бездіяли після диверсій на арсеналах та військових заводах Болгарії, які розпочалися ще у 2011 році.

У той же час президента Болгарії Румен Радев проти реформування спецслужб країни. Однак в уряді мають намір внести законодавчі зміни та обійти вказівки президента.

Нагадаємо, у Болгарії викрили велику мережу сайтів, які були створені для поширення фейкових новин та дезінформації, зокрема російської. Аналітики HSSF виявили мережу з майже 400 однотипних сайтів. Усі вони, схоже, створені саме для того, аби транслювати російські наративи на болгарську аудиторію.

Як повідомляли Ми-Україна, комітет із зовнішньої політики парламенту Болгарії, 4 липня, ухвалив проєкт декларацій на підтримку вступу України в Альянс після завершення війни. 

Головне