В уряді ФРН спростували, що Шольц говорив про неприйняття України в НАТО упродовж 30 років  

В уряді ФРН спростували, що Шольц говорив про неприйняття України в НАТО упродовж 30 років  

Заяву німецького канцлера Олафа Шольца про нібито малоймовірне прийняття України до складу Північноатлантичного альянсу в найближчі 30 років неправильно зрозуміли. На цьому наголосив речник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт, пише Bild. 

Він пояснив, що вирвані з промови Шольца слова, з які швидко вхопилась російська пропаганда, стосувались ситуації станом на 2022 рік до повномасштабного російського вторгнення. Таким чином, канцлер намагався показати, що у Москви не було жодних причин для вторгнення, адже російський диктатор Володимир Путін виправдовував напад абсурдними причинами, серед яких - рух України в НАТО.

Невдовзі після 24 лютого 2022 року Шольц заявив про настання "переломного моменту" для його країни. Німеччина стала активно передавати Україні озброєння та боєприпаси, Альянс "серйозно обговорює прийняття України – через російське вторгнення".

"Ситуація повністю змінилася. Тож ні, про 30 років не йдеться... Це було перед тим, як росія напала на Україну", - відповів Гебештрайт.

Як писав "Ми-Україна" раніше, канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти використання Києвом західної зброї для ударів по території росії. Він заявив, що його політика щодо України спрямована на запобігання "великої війни". Аналогічної позиції дотримується і прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні.

Водночас Швеція дозволила використовувати своє озброєння проти об'єктів на території російської федерації. Так само схвально відгукнувся про цю пропозицію міністр закордонних справ Радослав Сікорський. Голова МЗС висловив думку, що Європі потрібно краще вміти грати в гру ескалації, щоб змусити російського терориста Володимира Путіна розуміти свої наміри. 
 

 

Головне