В управління держави передали майно братів Медведчука та Козака на майже 400 млн грн

В управління держави передали майно братів Медведчука та Козака на майже 400 млн грн

За матеріалами Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань, було передано в управління держави “нову партію” майна, що належали братам екснардепів Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Загальна вартість активів становить майже 400 мільйонів гривень.

Про це повідомляє СБУ в Telegram. 

Майно, арештоване судом за матеріалами СБУ та ДБР, включає земельні ділянки, корпоративні права, майнові комплекси та автотранспорт чотирьох підприємств у Львові, серед яких завод з виробництва бетону та будівельна компанія. 

Передано понад 10 тис. м² нерухомості та більше 70 одиниць автотранспорту і будівельної техніки компаній Медведчука та Козака до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

“Нагадаємо, що у червні цього року правоохоронці викрили обох братів колишніх нардепів на масштабних фінансових оборудках”, - йдеться у повідомленні. 

Фігуранти використовували підконтрольні підприємства для розкрадання коштів через несплату податків до державного бюджету України. Тоді обом братам заочно було повідомлено про підозру за ухилення від сплати податків.

Тоді відбувся перший арешт майна підозрюваних на суму понад 200 мільйонів гривень. 

Наразі фігуранти переховуються за кордоном, тривають заходи для їх притягнення до відповідальності. Розслідування проводили співробітники СБУ у Львівській області та ДБР за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Державне бюро розслідувань передало Національному агентству з виявлення активів (АРМА) підприємство, що належить найближчим родичам підозрюваних у державній зраді колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, оцінене у 5 мільйонів доларів США.

Головне