В Україні відзначають День памʼяті загиблих правоохоронців

В Україні відзначають День памʼяті загиблих правоохоронців

В Україні у вівторок, 22 серпня, вшановують пам’ять правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків. Про це повідомляє Telegram-канал “Ми-Україна”.

Відомо, що за роки незалежності і до початку повномасштабної російської агресії в Україні загинув 1671 співробітник поліції.

Наразі не можливо підрахувати точну кількість правоохоронців, які загинули від початку повномаштабного вторгнення рф на територію України.

За різними оцінками, виконуючи службові обов’язки під час повномаштабної війни загинули близько 100 співробітників поліції.

Нагадаємо, що 22 травня 2022 року російська армія нанесла ракетний удар по Запорізькій області. Серед загиблих правоохоронців були 19 спецпризначенців підрозділу “КОРД”.

Також найбільшою втратою вважається загибель 23 силовиків зведеного штурмового полку Національної поліції України “Сафарі”.

Нагадаємо, що рідні загиблих в Оленівці захисників України пропонують започаткувати Дні скорботи та вшанування пам’яті захисників, страчених внаслідок теракту в колонії №120 Оленівки.

Як писали “Ми-Україна” раніше, петиція з вимогою започаткувати в Україні День вшанування захисників Маріуполя 20-го травня набрала необхідну кількість голосів. Всього за три дні її підтримало 25 635 людей. 

Головне