В Україні хочуть виробляти європейські машини для розмінування

В Україні хочуть виробляти європейські машини для розмінування

Міністерство оборони має переговори з хорватською компанією OK-ING та словацькою Way Industries щодо виробництва машин механізованого розмінування в Україні.

Про це заявив заступник начальника Головного управління протимінної діяльності Олег Шуварський, передає Military Media Center.

Мова йде про машини MV-10, Bozena-4, Bozena-5, які вже найбільш ефективно зарекомендували себе під час робіт з очищення деокупованих територій від вибухонебезпечних предметів.

"На даний час це все ще знаходиться в процесі. Наразі є багато [українських] виробників, які пробують виготовити машини механізованого розмінування, але вони не відповідають вимогам безпеки, що призводить до порушення правил безпеки і жертв серед цивільного населення", - зазначив Шуварський.

Першочергова потреба операторів протимінної діяльності оцінюється в 64 машини, а наразі експлуатується лише понад 20 механізованих комплексів.

Нагадаємо, на Херсонщині розмінували понад 86 тисяч гектарів звільненої території.

“Загалом на деокупованій Херсонщині сапери обстежили понад 86 тисяч гектарів територій, де виявили та знешкодили майже 97 тисяч вибухонебезпечних предметів”, – йдеться у повідомленні Херсонської ОВА.

Відомо, що наразі в області працюють піротехніки з Одеської області. Головним завданням фахівців залишається розмінування критичної інфраструктури.

Станом на середину серпня на Херсонщині було розміновано понад 70 тис. га території, знешкоджено 92 тис. боєприпасів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Польща викликала посла України через заяву Зеленського в ООН.

Головне