В Україну напередодні прибув спецпредставник Китаю: йому показали уламки збитих ракет КНДР

В Україну напередодні прибув спецпредставник Китаю: йому показали уламки збитих ракет КНДР

Україну напередодні відвідав спецпредставник Китаю з питань Євразії Лі Хуеєм. Він зустрівся з керівництвом Офісу президента України та заслухав інформацію про ситуацію на полі бою.

Візит Лі Хуея відбувся напередодні на виконання попередніх домовленостей між президентом України Володимиром Зеленським та лідером КНР Сі Цзіньпіном.

"​​​​Провів брифінг щодо безпекової ситуації в Україні та інших актуальних питань для делегації Китайської Народної Республіки на чолі зі спеціальним представником уряду КНР з питань Євразії Лі Хуеєм. 

Ми розповіли про ситуацію на полі бою, функціонування "зернового коридору", повернення військовополонених, захист прав цивільних заручників і повернення депортованих рф українських дітей", - повідомив голова ОПУ Андрій Єрмак.

Крім того китайській делегації показали уламки збитої ракети північнокорейського виробництва та інші елементи засобів ураження, які застосовує росія в Україні.

На переговорах також обговорювалося встановлення миру в Україні, порушення росією Женевської конвенції та повернення незаконно затриманих рф українських громадян і дітей.

"Було порушено питання про можливості сприяння китайської сторони у припиненні насильницької депортації українських дітей, обміні полоненими, демілітаризації та деокупації Запорізької АЕС, гарантування ядерної безпеки та інших міжнародних ініціатив нашої держави", - додав Андрій Єрмак.

Як повідомляли "Ми-Україна", російська армія провела репетицію використання тактичної ядерної зброї на випадок вторгнення Китаю в рф.

Головне