В Україні зʼявиться посада кібердипломата, – секретар РНБО

В Україні зʼявиться посада кібердипломата, – секретар РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що в Україні незабаром може з'явитися посада кібердипломата.

Про це він сказав під час виступу на Київському міжнародному форумі з кібербезпеки - 2024.

За його словами, Україна вже перейшла до цифрової епохи, що потребує належного захисту, і він подякував усім, хто бере участь у цьому процесі.

Данілов зазначив, що багато країн вже мають кібердипломатів, і він очікує, що в Україні також скоро буде створено подібну посаду. Кібердипломатія важлива для захисту національних інтересів у кіберпросторі, що стає все більш актуальним у сучасному світі.

Кібердипломатія означає використання дипломатичних методів та ресурсів для захисту національних інтересів у кіберпросторі. Ці інтереси зазвичай визначаються у національних стратегіях кібербезпеки. Олексій Данілов підкреслив, що цей напрямок боротьби на сьогоднішній день є надзвичайно важливим.

Нагадаємо, українські хакери успішно зламали російську програму управління безпілотниками, позбавивши противника можливості керувати, налаштовувати та оновлювати безпілотні апарати.

Сервери перестали працювати, що призвело до того, що усе програмне забезпечення розпізнається як "чуже", і російським силам відмовляється у доступі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у новий пакет антиросійських санкцій увійдуть 55 компаній і понад 60 осіб.

Головне