В Україні затримали координатора підпалювачів військових пікапів

В Україні затримали координатора підпалювачів військових пікапів

Служба безпеки та Національна поліція України затримали організатора групи, яка займалася підпалами військових автомобілів у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Правоохоронці знешкодили групу з чотирьох осіб, які на замовлення рф підпалювали пікапи українських військових, що виконували бойові завдання.

Організатором угруповання був колишній засуджений з Херсонщини, раніше покараний за наркоторгівлю. Він залучив до злочинної діяльності свою співмешканку та двох знайомих кримінальників із в'язниці.

Як зазначає слідство, учасники групи діяли у трьох містах. Вони відстежували військові автомобілі, погоджували цілі з російським куратором, підпалювали автівки та знімали процес на відео, яке передавали координатору для звіту перед ФСБ.

Злочинцям вдалося підпалити п'ять автомобілів Сил оборони. СБУ затримала організатора та його співмешканку в Одесі, а двох виконавців - у Херсоні.

Під час обшуків у затриманих виявили зброю, гранати, відеозаписи та інші докази їхньої причетності до злочинів.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, скоєне за попередньою змовою групою осіб).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо завдало черговий удар по Харкову вдень 2 вересня

Головне