В Україні відкриють лабораторію для визначення якості турнікетів

В Україні відкриють лабораторію для визначення якості турнікетів

В Україні планують відкрити спеціалізовану лабораторію для перевірки якості турнікетів.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров під час першого міжнародного Конгресу з військової медицини та ментального здоров'я.

У своїй промові про плани щодо медичного забезпечення українських військових, Умєров оголосив про створення спеціальної лабораторії, яка займатиметься тестуванням і сертифікацією турнікетів.

"Про наші плани. Перше – це стандарти підготовки з практичної медицини. Наша мета, щоб кожен військовослужбовець володів навичками само- та взаємодопомоги. Ми розробляємо і впроваджуємо навчальні програми, які включають практичні тренінги, симуляції та інтерактивні курси", - сказав міністр.

Він також підкреслив, що це забезпечить високу якість і надійність цих життєво важливих медичних засобів.

Нагадаємо, у березні аудит Міноборони виявив на складах Командування медсил 30 000 турнікетів. Частину із 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США вже видали військовослужбовцям.

Ці турнікети отримано ще в квітні 2023 року, і тільки через шість місяців військова частина видала перші з них військовим – всього 458 одиниць, повідомили в Міноборони.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Міноборони розповіли, скільки поранених військових повертаються до служби після реабілітації.

Головне