В Україні прогнозують перші заморозки, вдень до +21°

В Україні прогнозують перші заморозки, вдень до +21°

В Україні, 2 жовтня, очікується суха та прохолодна погода. За даними Українського гідрометцентру, на Закарпатті та Прикарпатті можливі ранкові заморозки до 0-3° на поверхні ґрунту, а вдень температура там підніметься до 12-17°. Про це повідомили в в Українському гідрометцентрі.

У більшості регіонів країни денна температура становитиме 16-21°, а на сході та південному сході прогріється до 25°. Вітер південно-східний, у північних областях, Вінницькій та Одеській – північний, 5-10 м/с. У Києві та області очікується 16-21° тепла.

Прогноз на найближчі дні: 3-4 жовтня західні області накриють хмари та дощі, температура знизиться до 11-16° вдень. На решті території опадів не очікується, крім північних регіонів та Вінниччини, де 4 жовтня можливий невеликий дощ. Денна температура триматиметься на рівні 19-24°.

На вихідних погода розділить країну навпіл: західні, північні області та Вінниччина потраплять під вплив помірних дощів. Східні регіони залишатимуться теплими та сухими з температурою до 28°. У Києві 5-6 жовтня очікується 15-21° тепла з можливими опадами.

Синоптики радять українцям готуватися до типової осінньої погоди з різкими перепадами температур та локальними опадами.

Як писали "Ми-Україна" раніше, вересень 2023 року в Києві побив усі температурні рекорди, починаючи з 1881 року. Середньомісячна температура повітря сягнула +20,6°С, що на 5,7°С перевищує кліматичну норму. Відповідні дані навела Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Головне