В Україні презентують "Гайд безбар’єрних подій": Зеленська розповіла подробиці

В Україні презентують

Невдовзі в Україні буде представлений "Гайд безбар’єрних подій", який надасть рекомендації щодо забезпечення безбар’єрності кожної події, зібрання чи заходу.

Про це повідомила перша леді Олена Зеленська під час виступу на Національному форумі прав людей з інвалідністю у Києві, передає вебсайт Офісу президента.

Зазначено, що українське суспільство активно вивчає безбар’єрну мову та коректну комунікацію з травмованими чи пораненими особами. Олена Зеленська підкреслила важливість не лише правильних слів і емоцій, але й адекватних дій у відношенні до осіб з інвалідністю. "Гайд безбар’єрних подій" буде надавати практичні поради для забезпечення доступності та участі на будь-яких заходах чи зібраннях.
 
Перша леді наголосила, що людям з інвалідністю потрібні не лише правильні слова і правильні емоції, але і правильні дії.

"Тому у "Довіднику безбар'єрності" тепер є розділи не тільки про комунікацію. З перших днів війни він відповідає на запитання, що робити в надзвичайних ситуаціях, а зараз в спеціальному розділі, який називається "Люди з досвідом війни: гідність, взаємодія" будуть поради і про працевлаштування, і про навчання. Також цього року буде представлений створений в межах цієї ж ініціативи "Гайд безбар'єрних подій". Він вже йтиме окремою книжечкою, а також буде інтегрований у сайт довідника безбар'єрності", - сказала вона.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, армія російської федерації здійснила обстріл Херсона з тимчасово окупованого лівого берега. В результаті одна людина загинула, ще троє отримали поранення.
 
 

Головне