В Україні планують налагодити виробництво компонентів для модульних реакторів

В Україні планують налагодити виробництво компонентів для модульних реакторів

НАЕК “Енергоатом” і американская компания Hlotec International підписали угоду, яка передбачає створення в Україні потужностей для виробництва компонентів для малих модульних реакторів.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики. 

Також в рамках угоди створять потужності для виготовлення ядерних систем та систем транспортування і зберігання відпрацьованого ядерного палива. Це дозволить забезпечити потреби атомної енергетики в Україні та інших країнах регіону.

Як повідомила прес-служба Міністерства енергетики, документ підписали виконувач обов’язків голови правління НАЕК “Енергоатом” Петро Котін і президент та генеральний директор Hlotec International Кріс Сінгх. При укладанні угоди був присутній міністр енергетики України Герман Галущенко.

"Ця угода важлива не лише для “Енергоатому”, а й для всієї енергетичної галузі України та  вітчизняної економіки. Це перший крок до посилення співпраці упродовж багатьох років. Створення в країні виробничих потужностей для атомної енергетики сприятиме не тільки зміцненню енергетичної безпеки країни, але дозволить Україні стати світовим лідером у низці напрямів розвитку атомної енергетики", – зазначив очільник “Енергоатому”. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глобальна нестабільність показує вразливість атомної енергетики

Зі слів голови Hlotec International, ця угода допоможе відновити енергетичну інфраструктуру, зруйновану росіянами. На думку Кріса Сінгха, цей процес має розпочатися зараз, щоб зупинити намагання путіна повністю знищити енергетичні потужності України.

"Підписанню цієї Угоди передував руйнівний удар росії минулого четверга по електростанції, яка постачає електроенергію Київській області. Українська оборона, ослаблена бездіяльністю Конгресу щодо законопроєкту про фінансову допомогу постраждалій країні, не змогла зупинити більше третини безпілотників і ракет, які зруйнували електростанцію”, - сказав директор Hlotec International, закликаючи Конгрес США допомогти дружньому українському народу.

Як повідомляв “Ми-Україна”, на Хмельницькій АЕС розпочали будівництво енергоблоків № 5 і № 6 за американською технологією АР1000 Westinghouse.

Головне