В Україні кожна друга відкрита справа про порноконтент стосується дітей

В Україні кожна друга відкрита справа про порноконтент стосується дітей

Протягом семи місяців 2024 року в Україні відкрили понад 2,3 тисячі кримінальних справ за порнографію, кожна друга з них стосується контенту з дітьми. Про це повідомляє Опендатабот.

З січня 2024 року в Україні зареєстровано понад 2300 кримінальних проваджень, пов'язаних з порнографією. Примітно, що вже третій рік поспіль кількість справ щодо дитячої порнографії перевищує кількість справ за порноконтент з дорослими.

Загальна кількість проваджень зростає: за дорослий контент відкрито на 27% більше справ порівняно з попереднім роком. Зокрема, зафіксовано 1145 проваджень за статтею 301 ККУ (доросла порнографія) та 1198 за статтею 301-1 (дитяча порнографія).

Генеральна прокуратура України почала розділяти ці дві категорії у своїх звітах з 2022 року.

Цього року до суду передано 68% справ щодо дорослого порноконтенту, що менше порівняно з 72,5% минулого року. Щодо дитячої порнографії, до суду дійшло лише 57% справ, тоді як торік цей показник становив 69%.

З початку року закрито 21 справу за доросле порно та 25 справ за дитячу порнографію.

Як писали "Ми-Україна" раніше, датська компанія Lego , всесвітньо відомий виробник конструкторів, оголосила про план екологічної трансформації свого виробництва. Про це повідомляє агентство Reuters.

Головне